Zeeverslag 31 Augustus

ECHTE ZEEMEERMINNEN EN SPIJKERS OP LAAG WATER

Ahoy Landrotten!

Duizend BOMMEN EN GRANATEN! De bouw van de JVW-vloot vordert verduveld rap zeg ik jullie. Magistraal!
Woensdagochtend al zwaaien steeds meer hoge masten fier in de opstekende Noordooster, en de ene na de andere Piratenvlag wordt gehesen boven de kraaiennesten. Liefst HONDERD KILOGRAM SPIJKERS had de kaptein op twee nietsvermoedende sponsors weten te veroveren, formaten groot en heul groot! Maar als dit zo doorgaat, moet-ie straks nog naar laag water om er meer te gaan zoeken!

AFGEZWAAIDE DEK-LUI

Hier en daar zie ik zowaar nog vorig jaar afgewaaide dek-lui die toch weer hebben aangemonsterd om te helpen. Ward (13) en Thom (13) zitten al op de middelbare zeevaartschool, maar steken zomaar twee dagen de handjes uit de mouwen. Donders, brom ik je, met zulke lieden win je geheid iedere zeeslag!!
En alle dekzwabbers nog an toe, de timmerploegen meten nu ook al hun krachten bij het ontwerpen van de mascottes. Ploeg 7 tekende een schitterende Nemo op het glijdek, compleet met bubbels. De kwallen gingen, gehaaid als ze zijn, met een rode draad aan de slag!
En mannen let op, want het papagaaienteam koos deze keer warempel een Mamgaai als symbool. ‘Ons Mamgaai vliegt over zee, groep 10 vliegt met haar mee!’ Intussen schoren de zeepaardjes (11) hun hut, zodat die straks elke vliegende storm kan doorstaan. Toch hebben ze hun mascotte alvast voorzien van veren, want je kunt nooit weten.

OP ZEEJACHT, GEVAAR!!

En dan, ’s middags, de gevaarlijke ZEEJACHT voor de jongste zeevaarders. In groepen gaan ze te water, op jacht naar zo veel mogelijk GOUDEN MUNTEN! Die hebben ze nodig, om straks materialen te kunnen kopen bij de Strandjutter, een oude Piraat met rotte tanden. Daarmee kunnen ze een vuurtje maken en hebben ze de sleutel van de schat in handen.
En, beste landrotten, onze zeehelden gáán ervoor. Elke groep heeft wel een Piraten-yell, zoals groep 2: ‘PIRAAT, PIRAAT, PIRAAT, MET DIE MUNTJES WETEN WIJ WEL RAAD!’

Het is anders wel mirakels poepie-link hoor. Zo’n zeejacht is geen kinderspel natuurlijk! Zó scoor je munten bij een paar toevallig ontmoete zeemeerminnen, en zó ben je die weer kwijt aan een haai diep in de zee. Maar ha, dan kennen die haaien onze school nog niet!

Na het vrijmaken van de sleutel (door het doorbranden van een Robinson-look-a-like proef) hebben de piraten de schatkaart in handen; op zoek naar dé schat! Maar daarvoor moet onze jonge piraten wel graven…diep-diep graven. Maar zij weten, als ware Liempdenaren wel hoe ze moeten ploegen. Dus na flinke inspanning was de zoet-zure schat al snel gevonden. Hulde voor deze geslaagde zeejacht.

AVONTUREN IN HET DONKER…

Als de zon bijna ondergaat, varen de oudere zeevaarders uit voor een nieuw avontuur….Hopelijk blijft de zee kalm en de zeevaarders dapper in hun strijd…Maar daar lees je alles over in het zeeverslag van morgen.

Arrrrr…tot morgen landrotten!