Zeeverslag 30 Augustus

HONDERD HAMERS EN EEN GEJUTTE ANANAS

Hoe mooi wil je het hebben! Er staat een stevige bries landinwaarts, de zon schijnt heerlijk en de zee is kalm achter Pius X.

DOOR DE HAAIENBEK!

Jeugdvakantiewerk gaat diep in zee deze week en tweehonderd kinderen gaan mee. Da’s wel even slikken hoor – je moet dwars door een enorme haaienbek klauteren om het ruime sop te kiezen. ENG! Daarachter stijgt mysterieuze rook op, er hangen kwallen in de boom en er staat gelukkig een vuurtoren.

PIRAAT BIGGEL

Dan komt er ook nog een grote piraat aanstappen , maar wacht! Hij heeft een microfoon. Maar dat is JAN BIGGEL! Iedereen is verrast, zelfs het bestuur van de JVW. Er klinkt muziek uit de tent en als Piraat Jan begint te zingen gaat iedereen los. Jan roept nog keihard ‘DOE ’T NOU NIET!’, maar de kinderen doen het wel ! Hossen en springen, in polonaise. Wat een geweldige start van de week!

WEL HÓNDERD HAMERS!

Even later lijkt het in de wijk wel of iemand honderd duizendklappers staat af te steken. PANGPANG PATS KNAL! Maar nee, dat lijken wel… dat zijn HAMERS! HONDERD HAMERS zwaaien tegelijk! Het bouwdorp is van start en overal wordt getimmerd dat het een aard heeft. En al heel snel gebeurt er iets magisch met de pallets die de bouwopa’s aanreiken. Het worden scheepswanden, stuurhutten, dekplanken. Maar ook bankjes, tafels en masten. Overal gaat de zaag in, emmers met spijkers worden aangerukt. Zweet spat in het rond

GEJUT!

Binnen een paar uur ziet het hele terrein eruit als een vloot piratenschepen. Hoog, of juist laag, met loopplanken en schietgaten. De bouwteams – ze heten De Orka’s, de Krabben, De Zeeslakken of De Strandlakens – hebben rode konen van het werk.
‘Morgen beginnen we aan de verdieping’, zegt een meisje. Bij een ander schip hangt een gele ananas hoog in de mast. Gewonnen zeker? ‘NEE, GEJUT!!’ Verderop is een groep aan het knutselen. ‘KIJK, DIT WORDT EEN GROEN ZEEMONSTER!’, roept er een. Een paar meiden hebben een blauwe brievenbus gemaakt voor de hut van de kapitein, prachtig versierd met schelpen. Voor de flessenpost natuurlijk.

Bij de ZEEHBO komen drie bouwhelden van wie d’r eentje een splinter heeft. Met één pincet, één pleister en, ach ja, DRIE snoepjes stuift het drietal weer naar open zee.

Benieuwd wat de horizon onze dappere vloot morgen brengt….

Ahoy!