Woensdag 1 september

22:00 – Euforie

De 2e dag in de jungle vandaag en wat was het weer cool, gaaf en prachtig tegelijk. Deze dag stond het programma bomvol te gekke activiteiten en natuurlijk is er door iedereen flink getimmerd als een volleerd ambachtsman. Onze Rangers waren iets minder gespannen voor de gebeurtenissen dan gisteren, maar de euforie en goeie zin zijn gebleven en doorgezet. Spanning heeft plaatsgemaakt voor werklust en energie. Naast het bouwdorp, waar flinke progressie is geboekt, zijn we het dorp ingetrokken met een stoere speurtocht voor de jongsten. De oudsten hadden het avondspel bij de kiosk, in het donker met stoere spellen en echt vuur. We vullen dit verslag later aan want de avonturen gaan te hard om het op ons mediadorp bij te houden. We hopen dat de euforie van onze Rangers ook ’s avonds bij u in de huiskamer terecht is gekomen en kijken uit naar morgen.

   

20:00 – Avondspellen

De oudsten zijn begonnen met de avondspellen en terwijl de zonsondergang is gestart doen de oudsten creatieve en avontuurlijke spellen in het dorp in het thema jungle met Robinsson. Denk aan vuurtje stoken samen en bij de brandweer. Of een wedstrijdje paalstaan door de ingezonden Robinssons.

     

19:00 – Voorbereiding avondspel

Terwijl de jongsten moe en voldaan naar huis zijn, wordt door de vrijwilligers nog even een zwaar stoere kabelbaan gebouwd.

 

14:30 – De pers

Ook de pers heeft vernomen dat het gaaf is wat er hier gebeurt. Verschillende kranten en omroepen vragen ons een item te maken dus wees niet verrast wanneer je ons vanavond op de buis of in de ochtendkrant ziet staan. We timmeren dus hard aan de weg, zowel in het bouwdorp met de hamer als in het mediadorp met de muisklik.

14:00 – We zijn weer samen

Na thuis de lunch genoten te hebben, zijn we weer allemaal samengekomen. Zowel de jongsten als oudsten zitten vol energie voor het middagprogramma.  De jongsten gaan na het bouwen in de ochtend beginnen aan de speurtocht, op zoek naar bijvoorbeeld beren die achter ramen in het dorp en zelfs hoog in de bomen te vinden zijn. Met goed teamwerk, toewijding en een scherpe blik is het speuren een succes. Ook is er ondertussen nog een echte jungle kikker gevonden. De oudsten gaan door met de noeste arbeid in het bouwdorp. Hoppatee, daar gaan we weer!

12:00 – De eerste vlaggen

De eerste top-vlaggen worden zichtbaar en ook een glijbaan mag niet ontbreken natuurlijk. Zelfs aan de decoratie wordt gedacht door onze Rangers. Pimp my wooden house, John de Mol zou er een TV format van maken.

11:00 – Voorbereidingen speurtocht

Terwijl de Rangers er stevig op lostimmeren zijn de vrijwilligers alweer bezig om het volgende onderdeel, de speurtocht, klaar te zetten. Natuurlijk geen saaie speurtocht, maar zo eentje die is opgezet met zwaar materieel en die je je blijft herinneren.

 

10:00 – Aftrap

Het ochtendprogramma voor de jongsten is weer met een leuke aftrap gestart. Onze eigen heer Vonk is weer langsgekomen met “junglese” sirene’s en dito verhalen. Nadat er ook aandacht is besteed voor de jarige job, die even persoonlijk door heer Vonk in de kruiwagen zijn rondgereden, is het tijd om verder te werken aan de Bouwdorp creaties. Bob de Bouwer zou er zijn petje voor afdoen of bouwhelm in zijn geval. Deze dag is weer mooi gestart en hopen deze energie nog lang vast te houden.

Facebook

Wil je als eerste onze avonturen zien? Volg ons dan ook hier op Facebook.

Foto’s woensdag