Donderdag 1 september

Zeeverslag

VISSENjacht?! Donders nee, VOSSENJACHT!!

Ahoy Landrotten,

Uit het SCHEEPSLOGBOEK, woensdag 18.00 uur:

De avond valt, de oceaan is kalm en de warmte heeft ons alle wind uit de zeilen genomen. Met een spel besluiten we verveling onder de oudste manschappen te voorkomen. Een Vissenjacht! Of donders nee, een VOSSENJACHT, dat is het! Elke groep krijgt een GPS-tracker, u weet wel, zo’n hippe sextant waarmee ze coördinaten kunnen volgen.
Door het doen van opdrachten verdienen ze steeds nieuwe coördinaten. Onderweg speuren ze naar vossen, uitbundig geklede landrotten, van wie ze attributen krijgen. Daarmee mogen ze een bordpapieren kijk-kist versieren.

Woensdag 21.30 uur:

Alle haringen nog an toe, ik heb nog pijn in mijn houten been van het lachen! Ze moesten water gieten boven in een staande buis met balletjes, zodat die zouden komen bovendrijven. Alleen: de stuurman had gáátjes in die buis geboord, en daar hadden onze zeeschuimers het lastiger mee dan met de Straat van Gibraltar, hahaha! En die VOSSEN!! Badgasten met spuitpistolen, Sponge Bob & Patrick, een zwerver, een dokter, zeemeerminnen, we konden het zo gek niet verzinnen.
Hoe dan ook, de ene kijk-kist werd nog mooier dan de andere. Geweldige zeemonsters en schatkisten. Maar eentje was ondanks m’n ooglap voor mij een eye-opener: die haaien van groep 22 hadden hun kijk-kist lukraak volgesmeten met afval, plastic en rommel. Mooi was die niet, alleen… kanonne, het leek de bodem van de oceaan wel! Die vervuiling, tja, die zet je als slordige zeerover echt aan het denken.

Donderdag:

De windstilte houdt aan, en we besluiten opnieuw een spel te doen. Een zeskamp, dat zal ze wel bezighouden. Terwijl boven ons de koperen ploert brandt, bedenken we de zwaarste krachtmetingen: ren maar ’ns met een helm en twee kommen water op je hoofd over een dek vol obstakels…. Maar het spektakelstuk is wel de wiebelige jungle hindernisbaan waar iedereen glad en nat doorheen moet.

En dan de rubriek FLESSENPOST voor vandaag:
Morgen is de vlootschouw voor oude landrotten. De bouw van de schepen en hutten schiet vooruit als een orkaan in de Indische Oceaan! Overal wapperen nu kleurige vlaggen en dekzeilen, in koraalrood, met zonnige strepen of Schotse ruiten. En de schuiten zelf dragen brute namen als TITANIC 2.0, CHILL VILLA 15 en HAAIENHUT.
En smijt je landkaart maar overboord, want ik mag gekielhaald worden als er niet genoeg wegwijzers staan om de ANWB het schaamrood op de kaken te jagen.

Een beetje piraat vindt dankzij al die paaltjes en pijltjes moeiteloos de weg naar STUURBOORD of BAKBOORD (verdomd handig!), naar de ranjabar, de gamehal, het strand, ‘de andere groepjes’, de bouwopa’s, ‘de palemboomen’, De Hemel en zelfs De Hel.

Komt allen!

Landrotten, we naderen het eindpunt van onze missie, Diep in de Zee. We raken moe, we verlangen naar een voedzame maaltijd, maar bedenk: HET IS NIET OVER VOOR ’T GEDAAN IS!

Entereeeeeeehhhh!

Programma van donderdag

Wat mee te nemen op donderdag

 • Stevige schoenen met dikke zool. Geen slippers.
 • Oude kleding die past bij het weer en de activiteit
 • Voor de zeskamp vandaag: neem een handdoek en extra set droge kleding mee. Zorg voor warme kleding bij kouder weer en vise versa.
 • Er zijn geen kleedhokjes beschikbaar op het terrein
 • Vandaag kun je weer muntjes inwisselen voor loten bij de ingang

Waar rekening mee te houden op donderdag

Piraten / deelnemers

 • De fietsenstalling is bij het DVG terrein
 • Het hek gaat 15 minuten voor aanvang programma open
 • Blijf bij de groepsleiding
 • Doe mee met de openingsdans

Ouders

 • Alleen kinderen en vrijwilligers van vandaag mogen het JVW terrein betreden

Vrijwilligers

 • Aub 15 minuten voor aanvang programma melden bij de ingang
 • Mocht je onverhoopt verhindert zijn probeer dan zelf een vervanger te regelen
 • Alleen officieel ingeschreven deelnemers mogen meedoen. Aub dus geen anderen, zoals jongere broertjes of zusjes, meenemen
 • Rekening houden met het tijdig doorwisselen van de groep en activiteit, conform schema